Podcast #4: Ontdek je Talent
“Een leven lang leren is meer dan kennis vergaren”
Anna Berends van Loenen

Iedereen wordt geboren met talent. Het gaat niet om het hebben van talent, maar om wat je ermee doet. Weet je eigenlijk wel wat jouw talent is en hoe je dit optimaal kan benutten?

Voordat je weet hoe je jouw talent kan vinden moet je eerst weten wat talent eigenlijk is. We weten allemaal dat talent voor een groot deel iets is waar je aanleg voor hebt. Maar talent is meer. Talent is ook iets wat je leuk vindt om te toen.

Waarom is het zo belangrijk dat je er achter komt wat je talent is. Ten eerste geeft het gebruiken van talent je energie. Dat voorkomt dat je opgebrand raakt, zoals dat gebeurt als je focus alleen maar ligt op de dingen waar je niet goed in bent. Dit geldt niet alleen in je werk, maar ook in je privéleven. Als je in je vrije tijd meer tijd besteed aan je talenten, dan ben je meer uitgerust bent voor de rest van je drukke werkweek.

In de meeste praktijken (en andere organisaties) ligt de nadruk teveel op het verbeteren van je minder goede kanten om wat er verwacht wordt van jou in je functie. Waarschijnlijk betrap je jezelf er op dat jij dat soms ook doet bij de mensen die werken in jouw praktijk. Echter als je dat doet zal je nooit het meeste uit jouw medewerkers halen en dus ook niet het meeste uit jouw praktijk.

Als je eenmaal weet wat jouw sterke punten zijn dan helpt dit boek van Marcus Buckingham je met het benutten ervan

Wil je de sterke punten van je team op elkaar afstemmen? Lees Teammanagement Talent

Wil je je abonneren op het kanaal van de Praktijkmanagers Podcast zodat je vanzelf een update krijgt wanneer er een nieuwe aflevering is? Of wil je de Podcast luisteren op jouw favoriete medium? Klik dan op de onderstaande icoontjes, want de Praktijkmanagers Podcast is beschikbaar op zowel Itunes, als Soundcloud en Spotify

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/praktijkmanagers-podcast

 

 

 

 

 

Neem contact op

E-mail

info@qanz.nl

Adres

Postbus 65
5300 AB Zaltbommel

KvK nummer

51345250

css.php